- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Opozicija traži smenu ministra prosvete

Više od 60 poslanika opozicije u Skupštini Srbije potpisalo je inicijativu za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića zbog lošeg stanja u obrazovanju, izjavio je danas poslanik Liberalno demokratske partije Miljenko Dereta.

Dereta je agenciji Beta rekao da se još čeka da se inicijativi za smenu ministra prosvete pridruže poslanici Demokratske stranke Srbije i da će potom zahtev za stavljanje na dnevni red tog pitanja biti predat predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću.

„Već imamo dovoljno glasova poslanika. Čekamo da se priključe poslanici DS S i onda ćemo zahtev podneti predsedniku Skupštine“, rekao je Dereta.

Kao razlog za smenu ministra prosvete Žarka Obradovića naveo je ne samo poništavanje male mature zbog curenja testova iz srpskog jezika i matematike, već i loše rezultate koje su đaci postigli na tim testovima, a koji su slabiji nego prošle godine.

I predsednik poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Stefanović rekao je novinarima u Skupštini Srbije da minister prosvete Žarko Obradović mora da ode sa tog položaja.

Stefanović smatra da Obradović ne bi trebalo da ostane na toj funkciji nakon najavljene rekonstrukcije vlade.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!