Opozicija: Novim Sadom vladaju interesne grupe

Novi Sad je prljav i zapušten a bezbednost građana je veoma ugrožena

30. dec 2014

Predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Aleksandar Kravić izjavio je danas da je budžet Novog Sada donet “na juriš, i u minut do 12”, a da opozicioni odbornici nisu imali mogućnost da na pravi način ulažu amandmane, jer im je materijal dostavljen sa zakašnjenjem.

Kravić je u saopštenju za javnost ocenio da Novim Sadom ne vladaju samo političke stranke nego i interesne grupacije i precizirao da pri tome misli na Pokret “Dinara, Drina, Dunav”, Treću Srbiju, kao i na odbornike koji su “pod raznim sumnjivim okolnostima” prešli iz raznih stranaka na stranu sadašnje vlasti.

On je rekao da Novim Sadom upravljaju “bahati i nestručni kadrovi”, zbog čega je grad prljav, zapušten i mesecima raskopan i izložen saobraćajnom kolapsu, bezbednost građana je na veoma niskom nivou, a investicija uopšte nema.

Odbornička grupa Demokratske stranke (DS) osudila je gradske vlasti zbog činjenice da nisu dostavile odgovor na pitanje koliko je stranačkih aktivista zaposleno od kada je na vlasti Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima, odnosno od septembra 2012. godine.

Ta stranka je navela da je partijsko zapošljavanje bez ikakvog kriterijuma i potrebe uzrokovalo neminovni sunovrat većine gradskih preduzeća.

“Kroz rešavanje viška zaposlenih, pokušaće da se legalizuje partijsko zapošljavanje, ali i obračun sa političkim neistomišljenicima. Pod parolom, ko nije sa nama taj je protiv nas, evo idealne prilike da otkaz dobiju oni koji nisu sa ushićenjem dočekali aktuelnu vlast, ili koji su, ne daj Bože, istu kritikovali”, ocenjuje se u saopštenju DS-a.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga