Opozicija na okruglom stolu: Nema uslova za izbore

Konačna odluka o bojkotu izbora će biti doneta u drugoj polovini septembra

05. avg 2019

Opozicione stranke i pokreti su na današnjem sastanku postigle puno jedinstvo u stavu da u ovom trenutku ne postoje uslovi za slobodne izbore, ali da će nastaviti da razgovaraju.

„Iscrpićemo sve mogućnosti i razgovore i proteste, da bi se do poštenih izbora došlo, ali ostalo je jako malo vremena za ispunjenje zahteva opozicije“, saopštio je jedan od lidera Saveza za Srbiju Janko Veselinović posle okruglog stola u zgradi opštine Stari grad.

Veselinović je dodao da je opozicija svoje zahteve iznela u decembru, da je usledilo i potpisivanje Sporazuma sa narodom, da su u međuvremenu predloge iznele i Crta i Cesid i ekspertski tim opozicije, a samo režim nije uradio ništa.

Veselinović je najavio sledeći sastanak sa predstavnicima vlasti najverovatnije za petak ili subotu, a sledeće nedelje, pošto se uvere da li je dijalog sa vlastima konstruktivan ili služi samo za odugovlačenje, opozicione stranke će se ponovo sastati i odlučivati o narednim koracima.

Konačna odluka o bojkotu izbora će, dodao je, biti doneta u drugoj polovini septembra.

Veselinović je dodao da će opozicija nastaviti da podržava proteste 1 od 5 miliona jer je pritisak na vlast jedini način da se dođe do rezultata.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih građana, Narodne stranke, Pokreta 1 od 5 miliona, Ne davimo beograd, Lokalnog fronta, Dosta je bilo, Stranke moderne Srbije, Nove stranke, Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije.

(Beta, Foto: Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga