Oporba napada Dodika: Rusi su te podmitili kilogramom zlata

Predsjednik SDS Mladen Bosić ustvrdio je kako postoje jasni dokazi da je predsjednik RS Milorad Dodik umiješan u organizirani kriminal

10. okt 2015

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić ustvrdio je kako postoje jasni dokazi da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik umiješan u organizirani kriminal dodajući kako je nejasno jedino to zbog čega on i drugi članovi te mreže još nisu procesuirani.

‘Iz papira iz aviona se vidi da je sve to organizirani kriminal. Nema nikakve dvojbe’, kazao je Bosić u intervjuu za sarajevsko ‘Oslobođenje’ od petka.

Bosić, koji je i zastupnik u parlamentu BiH, time je nastavio verbalni rat što ga mjesecima vode Dodik i članovi vodstva stranaka koji su u oporba u Republici Srpskoj, ali su na vlasti na razini države BiH.

Obračun je zaoštren u rujnu nakon što je bivši veleposlanik BiH u Rusiji Gordan Milinić javno ustvrdio kako je bio svjedokom kada je Dodik od ruskog poduzetnika Olega Burlakova primio kao mito kilogram zlata.

Sukob je ovaj tjedan dobio na intenzitetu pošto je SDS na svojim mrežnim stranicama objavio snimku izjave nekadašnjeg Dodikovog prijatelja i kuma Mile Radišića u kojoj je spomenuo kako je aktualni predsjednik RS osobno u izgradnju poslovne zgrade u Banja Luci uložio čak 15 milijuna konvertibilnih maraka (7,67 milijuna eura).

Zgrada je podignuta na skupocjenom zemljištu u središtu grada uz plan da u nju useli telekom tvrtka ‘M:tel’.

Plan je propao zbog brojnih ‘mutnih’ radnji povezanih s cijelim projektom, a Radišić je na kraju zbog svega pravomoćno 2014. godine osuđen na tri godine zatvora.

U zatvor ipak nikada nije dospio jer je prije izdržavanja kazne pobjegao u Beograd gdje i danas živi i gdje je i nastala snimka koju je plasirao SDS.

Radišić je u snimci spomenuo i ministra financija RS Zorana Tegeltiju, Dodikovog čovjeka od povjerenja, kao osobu koja je mozak operacije koje je cilj kupnja banjolučke Nove banke kroz zamršene međuovisne transakcije.

Radišić je iz Beograda poručio da je ogorčen na svog ‘kuma i prijatelja’ Dodika uz tvrdnju kako je i sam žrtva ‘Dodikovih spletki’.

Sam Dodik je pak kazao kako drži da je Radišić unatoč sudskoj presudi pošteno radio svoj posao.

Ministar Tegeltija također je odlučno odbacio sve Radišićeve tvrdnje.

U interpretaciji televizije RTRS-a navodi se da je riječ o uroti iza koje stoji američko veleposlanstvo u BiH s ciljem uklanjanja Dodika s političke pozornice.

Tko je kriminalac, a tko koga prisluškuje i nezakonito snima tako su odjednom postale najvažnije teme no Bosić drži kako je to skretanje pozornosti s jednostavog pitanja.

‘Dokaza ima dovoljno. Pitanje je postoji li ikakav mehanizam da proradi pravna država’, kazao je Bosić čudeći se šo do sada nema niti jedne optužnice u brojnim aferama povezanim s utjecajnim osobama iz politike.

(Tportal)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga