Opljačkan prostor Društvenog centra

Provalnici su ušli i nesmetano obavili krađu

27. nov 2014

Kolektiv novosadskog Društvenog centra (DC) saopštio je da su prostorije u kojima se do nedavno nalazio taj centar postale meta lopova.

Aktivisti su naveli da mogu samo nemo da posmatraju kako se ono što stvaraju ruinira i krade.

„Kroz jedan od prozora, provalnici su ušli i nesmetano obavili krađu. Poštujući pečat, nismo ulazili da proverimo razmere štete pa trenutno možemo da kažemo i da se nadamo da je ukraden samo bojler, a šteta pričinjena prozorima i kupatilu“, piše u saopštenju.

U njemu se dodaje i da se taj prostor uništava i da on propada od kraja avgusta, kada je iz njega rešenjem novosadskog JP Poslovni prostor iseljenjen DC.

„Mi iz eksterijera, dok pokušavamo  kroz pravni sistem Srbije da ostvarimo svoja prava, posmatramo kako se još jedna zdrava i konstruktivna inicijativa zatire i kako se čeka sneg da pokrije praznoću i mrtvilo koje ostaje iza svega“, zaključili su novosadski aktivisti.

Oni su upozorili i da institucije, kojima se obraćaju, pokazuju neverovatan stepen ignorancije i nezainteresovanosti i konstatovali da se pravno i formalno stvar nije pomakla od tačke početka.

Aktivisti su poručili da je Novom Sadu potreban Društveni Centar i da neće dozvoliti njegovo trajno zatvaranje.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga