Opet pucnjava u blizini škole i vrtića u Novom Sadu

U blizini mesta na kom se pucalo nalaze se Osnovna škola "Prva vojvođanska brigada", kao i vrtić "Vendi"

04. feb 2013

Novosadska policija potvrdila je da je u delu grada Novo naselje došlo do pucnjave danas oko 13 sati.

„Za sada neidentifikovana osoba ispalila je iz pištolja više hitaca kojima niko nije povređen. Policija je izvršila uviđaj i intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja“, navela je policija u saopštenju.

Lokalni mediji preneli su, pozivajući se na očevice, da je u pitanju bio „revolveraški obračun“ dve grupe mladića.

„Pet-šest mlađih momaka, koji su nosili kapuljače, sakrili su se iza parkiranog automobila marke ‘fijat bravo’, gde su sačekali suparničku grupu mladića.
Prema njima su ispalili nekoliko hitaca iz dva pištolja, nakon čega je i druga strana odgovorila nasumičnim pucnjima“, ispričali su očevici za Radio 021.

Dodali su da su se napadači razbežali nakon što se uključio alarm na automobilu koji su koristili kao zaklon.

Beti je u policiji potvrđeno da je jedan metak završio i u fasadi zgrade u Ulici Seljačkih buna.

U blizini mesta na kom se pucalo nalaze se Osnovna škola „Prva vojvođanska brigada“, kao i vrtić „Vendi“.

Slična pucnjava dogodila se u septembru prošle godine, u novosadskom naselju Liman, kada je u blizini Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ ranjen jedan mladić.

LSV ponovo traži policijsku upravu za Vojvodinu

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) danas je ponovo zatražila da Vojvodina dobije sopstvenu policijsku upravu i ocenila da je to jedini način da se poveća bezbednost građana pokrajine.

„Po drugi put u pola godine Novi Sad je dočekao da se huligani vatrenim oružjem obračunavaju u blizini osnovne škole. Ovoga puta reč je o Novom naselju, kraju grada za koji LSV godinama traži više policijaca i gde je pre dve nedelje za jedno veče obijeno na desetine automobila“, navodi se u saopštenju za javnost.

Ta stranka je podsetila da je početkom prošle godine ministar policije Ivica Dačić obećao da će policijska stanica u tom delu grada do kraja 2012. godine dobiti 80 policajaca, što je samo deo od 300 policajaca koliko nedostaje Novom Sadu.

LSV je podsetio i da Novi Sad tri godine nema načelnika policije i dodao da ništa bolja bezbednosna situacija nije ni u drugim delovima Vojvodine.

„Krajnje je vreme za decentralizaciju rada MUP-a Srbije i formiranje Policijske uprave za Vojvodinu. Takva inicijativa nije pravljenje paralelnih policijskih snaga, već drugačije organizacione strukture MUP-a, kako bi rad policije bio bolje koordinisan. I LSV će na tome ubuduće još jače insistirati“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga