Opet požar u kafiću u Novom Sadu, nema povređenih

Sada ćemo verovatno opet slušati o "rigoroznim" merama protivpožarne zaštite. Dokle?!

05. dec 2012

U kafiću „Lazino tele“ u centru Novog Sada izbio je večeras oko 21 sat požar, u kojem nije bilo povređenih, i koji je oko 22 sata ugašen.

Prema rečima očevidaca, dim se pojavio na spratu ovog kluba, a svi gosti i zaposleni uspeli su da napuste objekat pre nego što se požar proširio.

Reakcija osoblja bila je munjevita tako da niko nije povređen, ispričao je agenciji Beta jedna od očevidaca koji je bio u kafiću u tom trenutku. „Dovoljno je bilo samo da se pojavi dim i lokal je bio ispražnjen za manje od minute. Nema razbijene čaše a kamoli povređenih“, ispričao je taj očevidac.

Za sada nije poznato šta je uzrok požara, niti kolika je šteta pričinjena.

„Lazino tele“ nalazi se u strogom centru grada, u Ulici Laze Telečkog.

U požaru u diskoteci „Kontrast“ u Novom Sadu 1. aprila ove godine šestoro mladih je poginulo. Slična tragedija dogodila se i 2008. godine, kada je u požaru u kafiću „Laundž“ u centru grada osmoro mladih izgubilo živote.

Inače, vatrogasna vozila večeras nisu mogla ući ni u Ulicu Laze Telečkog niti u Ulicu Mite Ružića, kako bi se maksimalno približili požaru, već su kamione morali parkirati na stotinak metara od kafića. Posle oba tragična požara bile su najavljivane rigorozne mere protivpožarne zaštite za ugostiteljske objekte, ali se izgleda ostalo samo na najavama.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga