Opet napadnut CK13

Da li će napokon neko reagovati?

20. nov 2011

Policija sedi skrštenih ruku, političari ćute, a nad Omladinskim centrom CK13 ekstremisti se redovno iživljavaju. Da li je moguće da nadležni opet neće ništa preduzeti? Moguće je, jer ovo je Srbija, jer nije nemoguće da oni koji bi trebalo da hapse ili narede hapšenje zapravo uživaju u ovim incidentima ili čak stoje iza njih.

Prošle noći je došlo do novog napada na Crnu kuću u novosadskoj ulici Vojvode Bojovića. Razbijena su dva prozora.

Iako je policija obećavala da će zaštiti ovo omiljeno okupljalište mladih koji ne pripadaju nacionalističkom mejnstrimu, do sada ništa nije učinjeno, a nije obezbeđen niti relativno jeftini video-nadzor koji bi mogao da pomogne u otkrivanju napadača.

Podsećamo da je u avgustu ove godine 60 organizacija civilnog društva iz Srbije uputilo otvoreno pismo direktoru policije Miloradu Veljoviću povodom učestalih napada na CK13.

Tada su organizacije civilnog društva izrazile nezadovoljstvo zbog toga što MUP Srbije nije otkrio počinioce niti jednog od mnogih napada na Omladinski centar i zahtevali su od Veljovića da se napadači hitno pronađu i izvedu pred pravosudne organe.

Povod za to pismo bila su dva napada u roku od četiri dana, kada su nepoznate osobe na ulaz u dvorište Omladinskog centra ubacila eksplozivne naprave poznatije kao „topovski udari“.

Nažalost, ovo pismo je u potpunosti ignorisano, a organizacije civilnog društva nisu do danas dobili od Veljovića nikakav odgovor.

A napadi se nastavljaju! Nije li ovo jednostavna matematička operacija?

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga