Opera ultima šampion festivala POST u Pečuju

Predstava je proglašena najboljom na festivalu, Emina Elor proglašena je za najbolju glumicu, dok je glumački žiri Arona Balaža proglasio najboljim glumcem

16. juna 2014

Predstava „Opera ultima“ Novosadskog pozorišta (Ujvideki szinhaz), u režiji Kokana Mladenovića, trijumfovala je s nekoliko najvažnijih nagrada na festivalu POST u Pečuju, u Mađarskoj, saopštilo je to pozorište.

Predstava je proglašena najboljom na festivalu, Emina Elor proglašena je za najbolju glumicu, dok je glumački žiri Arona Balaža proglasio najboljim glumcem.

„Opera ultima“ je osvojila i nagradu za kostim, dok je publika reagovala „ovacijama tokom kojih su glumci pet puta izlazili da se poklone“, navodi se u saopštenju pozorišta.

Reditelj predstave Kokan Mladenović poručio je da je tako uspešno izvođenje „Opere ultime“ van Srbije pokazalo da ona nije samo „naša priča jer smo kao ljudi poniženi svi bez obzira gde živimo“.

Selektori festivala POST bili su Angela Časar i Ištvan Šandor, a Novosadso pozorište je poslednji put na ovom festivalu učestvovalo pre 10 godina.

Festival POST održan je od 6. do 14. juna u Pečuju u Mađarskoj, a kako se navodi, taj festival je veoma važan za pozorišni život Mađarske i u rangu je novosadskog Sterijinog pozorja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga