Omladinci LSV proslavili deseti rođendan zastave Vojvodine

Defile zastava u Kovačici

27. feb 2014

Povodom 10. godišnjice od usvajanja zastave i grba Vojvodine, LSVO je organizovala defile vojvođanskih zastava ulicama Kovačice, kako bi upozorila da se u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka da ona treba da bude istaknuta na državnim institucijama uz zastavu Srbije.

Predsednica Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) Ivana Stojiljković upozorila je danas u Kovačici da se i nakon deset godina od usvajanja odluke pokrajinske Skupštine o zastavi Vojvodine, ona ne poštuje, a političke strukture na vlasti u pokrajini prema njoj imaju „nezadovoljavajući tretman“.

Stojiljković je ocenila da se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav samo kada im to koristi, a da ih krše kada je u pitanju „nešto što se odnosi na Vojvodinu“.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović rekla je na skupu da vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, ali i „nedvosmislenu težnju ka približavanju Srbije Evropskoj uniji“. Vojvodina je pokretačka snaga Srbije, a zastava i grb su jedino što joj je zagarantovano Ustavom“, dodala je Begović.

Omladina LSV je sa skupa poručila da je na mladima da te simbole očuvaju za buduće generacije koje će u Vojvodini živeti.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga