- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Omladina LSV: Ćosiću, zar se nisi povukao iz javnosti?

Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je pisca i bivšeg predsednika SR Jugoslavije Dobricu Ćosića da se drži obećanja datog početkom maja, kada je rekao da se povlači iz javnosti i da više neće davati izjave, niti komentarisati zbivanja na političkoj sceni Srbije.

U reagovanju na Ćosićevu sinoćnu izjavu da je sporazum Beograda i prištine zapravo „poraz državne i nacionalne politike“, Omladina LSV je poručila da je Ćosić rekao šta je imao i da je poznato sve što bi on imao da kaže.

„Našu mladost i živote naših roditelja taj isti Ćosić je upropastio svojim porukama. Ćosić je u svojim izjavama pre nekoliko godina otišao dotle da je Albance nazvao moralnim talogom, pa je sada normalno da bude razočaran idejom o normalizaciji odnosa“, ocenila je Omladina LSV u saopštenju za javnost.

Podmladak LSV oštro je kritikovao i mitropolita Srpske pravoslavne crkve Amfilohija Radovića i poručio mu da prestane sa komentarima političkih zbivanja, jer je i on rekao sve stso je imao da kaže.

„Logično je i da Amfilohije, koji je pre mesec dana na mitingu služio liturgiju za upokojenje vlade, sada kaže da Evropa ‘atakuje na dostojanstvo srpskog naroda’ i da to što je EU, upravo na Vidovdan, odlučila o otvaranju pregovora sa Srbijom, predstavlja ‘nastavak svega što se s nama događalo posle 1389. godine’, odnosno ‘nastavak robovanja'“, navodi se u saopštenju.

Ocenjuje se da je logično da ljudi poput Ćosića i Radovića sada budu razočarani svime što Srbiju udaljava od ksenofobije, ratova i podela, i što ne tera mlade na front ili u emigraciju.

„Zato apelujemo na obojicu da nas više sve ostave na miru sa svojim porukama“, poručila e Omladina LSV.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!