Omladina LSV: Borba protiv fašizma i dalje traje

Iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji

23. okt 2014

Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad danas je, povodom sedamdesetogodišnjice oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu, položila venac na Spomen groblju u Novom Sadu i minutom ćutanja održala pomen žrtvama i palim borcima.

„Danas je prilika da odamo poštu svim antifašistima koji su učestvovali u borbama za oslobođenje Novog Sada i izvojevali slobodu za buduće generacije. Nikada ne smemo da zaboravimo heroje koji su dali živote boreći se protiv zločinačke fašističke ideologije“, ističe se u saopštenju GrO LSVO Novi Sad.

Oni dodaju da, iako pobeđen u Drugom svetskom ratu, fašizam u izmenjenim oblicima, ali jednako mračnom idejom i danas postoji i zato borba protiv fašizma i dalje traje.

„Istovremeno sa obeležavanjem 70 godina oslobođenja od fašizma na ulicama Vojvodine dešavaju se incidenti koji su povezani sa etnički motivisanom mržnjom. Ovakva divljanja ekstremističkih i profašističkih grupa su nedopustiva i moraju biti najstrože sankcionisana. Naša obaveza je da sačuvamo i negujemo toleranciju i solidarnost u multietničkoj sredini kakva je Vojvodina i da ne dozvolimo da zavladaju mržnja i nasilje“, zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora LSVO Novi Sad.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga