Omladina EPP: Bojkot šteti demokratiji u Srbiji

"Samo putem dijaloga, a ne bojkota ili otvorene konfrontacije, moguće je doći do kompromisnog rešenja po bilo kom pitanju"

11. dec 2019

Omladina Evropske narodne partije (YEPP), najveća omladinska politička organizacija u Evropi, saopštila je da smatra poziv srpske opozicije na bojkot parlamentarnih izbora „neodgovornim činom koji bi mogao štetiti demokratiji u Srbiji“.

YEPP je izrazila duboku zabrinutost zbog nekih događaja tokom opozicionih protesta i snažno osudila „prethodne pretnje i pozive na linč predsednika (Aleksandra Vučića) i drugih državnih funkcionera“.

Omladina EPP je navela da su incidenti poput upada u RTS i blokade javnog servisa „zabrinjavajući“, kao i „izjave nekih opozicionih lidera u kojima se izražavaju ideje promene vlasti na ulicama umesto učešća na slobodnim i fer demokratskim izborima“.

Oni su pozvali srpsku opoziciju i njene lidere da se uzdrže od „takvih izjava i nedemokratskih akcija koje mogu da naruše stabilnost u zemlji“.

YEPP je takođe pozvao opoziciju da učestvuje u međustranačkom dijalogu pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta.

„Samo putem dijaloga, a ne bojkota ili otvorene konfrontacije, moguće je doći do kompromisnog rešenja po bilo kom pitanju, a to što je neko u opoziciji ne oslobađa učesnike političkog života odgvornosti prema društvu“, navodi se u saopštenju.

YEPP je pozvao građane Srbije, pre svega mlade, da izađu na predstojeće parlamentarne izbore.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga