Omladina DS pokušala da uruči Maji Gojković maketu autobuske stanice

Policija sprečila akciju omladine novosadske DS

04. mar 2016

Demokratska omladina pokušala je danas ispred Skupštine Vojvodine da predsednici Skupštine Srbije i bivšoj gradonačelnici Novog Sada Maji Gojković uruči maketu nove autobuske stanice i menicu na 400 miliona dinara, saopšteno je danas iz Demokratske stranke (DS).

Maja Gojković je danas u Novom Sadu razgovarala sa predsednikom vojvođanske Skupštine Ištvanom Pastorom o predstojećim izborima.

U saopštenju DS u Novom Sadu se navodi da je policija sprečila pokušaj stranačkog podmlatka te stranke da joj uruči prigodan i više nego zaslužen poklon.

„Opšte je poznato da je upravo Gojkovićeva glavni vinovnik skandala s izgradnjom nove autobuske stanica koja nikad nije počela s radom, a zbog koje je grad Novi Sad platio odštetu investitoru od 400 miliona dinara“, piše u saopštenju demokrata.

U njemu se objašnjava da cilj akcije nije bio da se Maja Gojković ponizi i uvredi, već da se ukaže na činjenicu da krivci za najveću korupcionašku aferu u istoriji Novog Sada još nisu kažnjeni.

„Štaviše, Gojkovićeva je u međuvremenu napredovala do položaja predsednice Skupštine Srbije i sada sa svojom strankom pokušava da se izbori za nov mandat u vlasti. Aktuelna vlast, čiji je Maja Gojković istaknuti predstavnik, jedino može da pokaže makete kao rezultat svoje četvorogodišnje vladavine, a nova autobuska stanica je čuvena zadužbina Maje Gojković koja Novosađane opominje i podseća na to šta se desi kad Srpska napredna stranka peuzme vlast“, navodi se u saopštenju.

Zbog te stanice, ocenjuje se, građani Novog Sada su već platili bezmalo četiri miliona evra, a platiće ko zna još koliko kada ostali sudski sporovi u tom predmetu budu završeni.

„Simbolika poklona koji smo pripremili za Gojkovićevu je zato više nego očigledna i verujem kako nema nikog u Novom Sadu ko je nije razumeo“, poručile su novosadske demokrate.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga