Ombudsman protiv gašenja „Vajdašag ma“

Jedini informativni internet portal tog tipa na mađarskom jeziku u Vojvodini prestao je da radi 22. juna zbog nedostatka finansijskih sredstava

25. juna 2010

Kancelarija vojvođanskog ombudsmana saopštila je danas, povodom prestanka rada informativnog internet portala na mađarskom jeziku „Vajdašag ma“ (Vojvodina danas), da je potrebno obezbediti uslove za njegov dalji rad.
Jedini informativni internet portal tog tipa na mađarskom jeziku u Vojvodini prestao je da radi 22. juna zbog nedostatka finansijskih sredstava.
„Budući da je reč o savremenom mediju koji ima veliki značaj za informisanje jedne nacionalne zajednice u našoj zemlji, zabrinjavajuća je činjenica da se ljudska prava jedne grupe njenih građana podređuju zakonima tržišta“, navela je zamenica ombudsmana za zaštitu prava nacionalnih manjina Eva Vukašinović.
Ona je podsetila da je objektivno, slobodno i kvalitetno informisanje važan uslov za ostvarivanje ljudskih prava i čini jedno od osnovnih prava nacionalnih manjina, pa je stoga potrebno obezbediti uslove koji bi omogućili njegovo ostvarivanje.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga