Ombudsman: Potrošači i dalje nezaštićeni

Zakon o zaštiti potrošača se krši, odnosno taj zakon praktično ne može da se sprovede u praksi jer nisu doneti odgovarajući podzakonski akti kojima bi se razradio

14. mar 2012

Institucija Pokrajinskog ombudsmana navela je danas da je primila veliki broj predstavki građana povodom kršenja njihovih potrošačkih prava i ocenila da su prava potrošača u Srbiji i dalje nezaštićena a Zakon o zaštiti potrošača ne može da se sprovede.

Ombudsman je u saopštenju za javnost povodom Međunarodnog dana prava potrošača naveo da su primili veliki broj predstavki potrošača koje se tiču komunalnih delatnosti, snabdevanja električnom energijom, prirodnim gasom i slično.

Žalbe građana uglavnom se odnose na onemogućen ili otežan pristup uslugama, nezadovoljavajući obim i kvalitet pruženih usluga, zloupotrebu faktičkog monopolskog položaja javnih preduzeća u obavljanju određenih delatnosti, nedovoljne ažurnosti, fleksibilnosti i transparentnosti u postupanju sa građanima, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da se Zakon o zaštiti potrošača krši, odnosno da taj zakon praktično ne može da se sprovede u praksi jer nisu doneti odgovarajući podzakonski akti kojima bi se zakon razradio.

Međunarodni dan prava potrošača ustanovile su Ujedinjene Nacije 15. marta 1983. godine, s ciljem promovisanje osnovnih prava svih potrošača i protiv zloupotrebe tržišta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga