Olenik (PSG): Svi kanali sa nacionalnom pokrivenošću pod kontrolom predsednika Srbije

"Koliko televizija ti je dosta, koliko laži dnevno je dosta..."

07. dec 2018

Član Izvršnog odbora Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik izjavio je da su sada svi televizijski kanali sa nacionalnom pokrivenošću pod kontrolom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da se od 2012. godine propagira „neprekidna laž u svim medijima koji imaju nacionalnu pokrivenost“.

Tokom protesta PSG ispred zgrade Predsedništva, on je kazao da će poslednja kupovina televizija Prva i O2 proizvesti „apsolutni mrak“, pošto neće biti moguće doći do ijedne informacije na televizijama koje imaju nacionalnu pokrivenost.

„U ovom trenutku u Severnoj Koreji postoje dva televizijska kanala koji emituju šest sati programa. Od tih šest sati, pet sati je veliki vođa na oba kanala. Ako bi uporedili stanje kod nas i kod njih, rekli bi da je ovde stanje bolje, međutim – nije, to je samo privid“, rekao je Olenik.

On je ocenio da su novcem građana Srbije kupljene dve televizije, čija će jedina svrha u budućnosti biti da predstavljaju „mašineriju jedne partije“, Srpske napredne stranke.

„Sada imamo situaciju da se novcem poreskih obveznika, građana Srbije, finansiraju partijske televizije. Zbog toga sada (predsedniku Srbije) postavljamo pitanja: Koliko televizija ti je dosta, koliko sati dnevno moraš da budeš na svim televizijama sa nacionalnom pokrivenošću, koliko laži dnevno je dosta i dokle će sam sebi postavljati pitanja na konferencijama za novinare“, rekao je Olenik.

On je dodao da Vučić, uprkos zastupljenosti u medijima „nema hrabrosti da dođe ni na jedan TV duel“. 

Predstavnici PSG okupljaju se ispred predsedništva petkom u 17 časova više od 20 nedelja kako bi javno postavili pitanja predsedniku Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga