Olena Papuga: Beograd ne interesuju radnici kompanije L.E.D. tri iz Kule

"Firma otišla u stečaj, sedište preseljeno za Beograd, a zaposlenima nisu isplaćene zaostale zarade"

03. apr 2019

Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Srbije Olena Papuga podsetila je danas nadležne da ih je 19. marta otvorenim pismom upozorila na „veoma loš položaj radnika u Kuli kojima kompanija ‘L.E.D. tri’ nakon stečaja nije isplatila zarade“, ali da niko nije odgovorio šta će biti preduzeto.

Pre nekoliko meseci LSV je već postavljala pitanje šta će biti sa zaposlenima kompanije „L.E.D. tri“ iz Kule, jer je kompanija otišla u stečaj, sedište preseljeno za Beograd, a zaposlenima nisu isplaćene zaostale zarade, niti su uplaćeni pripadajući porezi i doprinosi.

Otvoreno pismo je 19. marta poslato predsedniku Srbije, predsednici Vlade, ministru privrede, ministru finansija, ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kabinetu ministarke bez portfelja za demografiju i populacionu politiku, kao i predsedniku opštine Kula.

Papuga je navela u pisanoj izjavi da „još niko od navedenih nadležnih nije uzeo u razmatranjne ovaj problem, niti je dobijen odgovor na postavljena pitanja“.

Uslovi za život 170 zaposlenih te kompanije su alarmantni, budući da se Opština Kula proglasila nenadležnom za rešavanje ovog problema, toliko da čak ni inspekcijski nadzor nije moguć“, upozorila je Papuga.

Prema njenom mišljenju, situacija u kojoj su se našli radnici u Kuli, pokazuje da je „centralizacija loša po građane Vojvodine, jer niko ne može da zaštiti zaposlene, nadoknadi prava i obaveze za koje su uskraćeni“.

„Opština Kula ne može, Beograd je nezainteresovan. Nakon što su otvorena pisma dostavljena, očekujem odgovore nadležnih šta će uraditi u pravcu rešavanja egzistencijalnih problema stanovnika Kule“, dodala je ona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga