Olah Vince: Nisam lažno prijavio napad, nameštaju mi

"Ovo je više od kazne, jer je sama optužba za mene i moju porodicu katastrofa. Najbolje je za mene da me nema..."

20. jan 2014

Aktivista za zaštitu prava Roma i muzičar Olah Vince izjavio je danas da iza saopštenja policije u kojem se najavljuje krivična prijava protiv njega jer je navodno lažno prijavio napad na sebe stoji „savršeno nameštena priča“.

Vince je novinarima rekao da ne želi nikoga konkretno da proziva zbog toga, ali je dodao da je u više navrata kritikovao predstavnike vlasti sa raznih nivoa pa se ne bi iznenadio da su mu optužbe „nameštene“ zbog toga.

Novosadska policija je najavila da će podneti krivičnu prijavu protiv Vincea, zbog sumnje da je 6. januara lažno prijavio da je fizički napadnut i lakše povređen, te da su mu dvojica nepoznatih napadača uputila i uvrede i pretnje po osnovu nacionalne pripadnosti.

On je osumnjičen i da je lažno prijavio uvredljive i preteće SMS poruke, primljene u oktobru prošle godine, kojima je, navodno, bila ugrožena njegova sigurnost.

Olah Vince je 8. januara medijima rekao da su ga na Badnje veče 6. januara pretukli nepoznati muškarci u „klasičnoj sačekuši“ ispred kuće na Telepu nakon što se vratio iz šetnje sa suprugom. Napad na Vincea osudili su potom mnogi.

Olah Vince je danas ispričao da je zbog svega što mu se dešava u veoma teškom psihičkom stanju i na veoma jakim antidepresivima.

Optužio je jednog policajca da je u oktobru zaustavio njegovu suprugu Mariju, da joj je pretresao torbu, a da je potom tražio i njen mobilni telefon, po kojem je potom „nešto kuckao“. Vince je ispričao da je, nakon što je otišao u policiju da prijavi napad koji se desio 6. januara, policajac odmah od njega zatražio mobilni telefon i pretraživao SMS poruke, a onda navodno ustanovio da je Vince samom sebi pretio. „Jasno je da je u pitanju savršeno nameštena priča nakon mojih optužbi koje sam izneo na račun gradskih i pokrajinskih vlasti, kao i Kancelarije za inkluziju Roma Vojvodine i Nacionalnog saveta Roma“, ocenio je Olah Vince. „Jasno je da sam nekom jako smetao. Ovo je više od kazne, jer je sama optužba za mene i moju porodicu katastrofa. Najbolje je za mene da me nema…“, kazao je Vince.

Olah Vince je 2012. godine dobio nagradu Grada Novog Sada za izuzetan doprinos multikulturalnosti.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga