Okupirajmo Novi Sad

Neformalna grupa “Okupirajmo Novi Sad” organizuje istoimeni protest u Novom Sadu, sutra u 15 časova. Protest je deo globalne akcije “Occupation”

04. nov 2011

Neformalna grupa “Okupirajmo Novi Sad” putem društvenih mreža najavljuje istoimeni protest građana za sutra. Protest je deo globalne akcije „Occupation“, koja je počela u Njujorku prošlog meseca.

Novosadski protest će se održati u 15 časova u centru Novog Sada, kod Miletićevog spomenika na Trgu slobode.

U saopštenju, anonimni organizatori navode da je u pitanju „spontana reakcija ljudi svih nacija koji više ne pristaju da žive u nehumanom globalnom sistemu zasnovanom na nepravdi, nejednakosti, eksploataciji, diskriminaciji i nasilju prebogate manjine nad osiromašenom većinom”.

– Mi koji živimo u Srbiji osećamo posledice ovakvog globalnog sistema na svakom koraku, u svakom segmentu svog života. Mi u Srbiji imamo još više razloga da se pobunimo. Mi živimo u većoj bedi, težoj obespravljenosti i u dubljem beznađu. Ovde je vlast do srži korumpirana, ovde se najmanje poštuju zakoni i ljudsko dostojanstvo a banke ostvaruju najveće profite – dodaje se u saopštenju, kojim se pozivaju građani da svojim prisustvom podrže ovu akciju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga