Oko 13 miliona za projekte razvoja klaster organizacija u Vojvodini

Vojvođanski IKT klaster i VMC Vojvodina metal klaster dobitnici su značajnih evropskih priznanja

14. mar 2016

Pokrajinski sekretar za privredu dodelio je danas oko 13 miliona dinara vredne ugovore za razvoj klaster organizacijama u Vojvodini.

Reč je o projektima koji se odnose na razvoj zdravstvenog i vinskog turizma, razvoj kreativnih industrija, informacionih tehnologija, organske proizvodnje hrane i metalskog sektora.

“Klasteri i klastersko delovanje su deo evropske agende udruživanja privrednika, te pružanje podrške klasterima doprinosi evropskom putu Srbije. Kada deluju zajedno, privrednici mogu lakše da ostvare željeni programski cilj”, rekao je pokrajinski sekretar za privredu Miroslav Vasin.

Podsetio je da su IKT klaster informaciono-komunikacionih tehnologija i VMC Vojvodina metal klaster, dobitnici značajnih evropskih priznanja i svrstani su među najbolje evropske klastere.

Pomoćnica pokrajinskog sekretara za oblast preduzetništva Mirjana Kranjac kazala je da je veoma važno da klasteri sprovedu adekvatan proces akreditacije svojih organizacija, tačnije usvajanje veoma složenog i kvalitetnog sistema, koji bi regulisao efikasnost i kvalitet svakog klastera, kao i njihovih poslovnih i proizvodnih procesa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga