Oglasio se i Milo Đukanović nakon što je Dodik crtao mapu „nove države“

"Takva izjava nije vrijedna komentara", saopćeno je iz kabineta predsjednika Crne Gore

09. apr 2019

Iz kabineta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića izjavili su za novinsku agenciju Patria da posljednja izjava predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika nije vrijedna komentara.

Govoreći za srbijanske medije predsjednik SNSD-a i aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će u sastav buduće Srbije ulaziti i Republika Srpska, entitet u BiH, ali i dio Crne Gore.

Na pitanje novinara: „2017. godine ste nacrtali mapu na kojoj je Republika Srpska i Srbija jedna država, da li se i danas toga držite?“, Dodik je odgovorio: „To će i biti jednog dana… Dobro, bit će to i ovdje malo, od Crne Gore, neće to ovako biti uvijek.“

„Takva izjava nije vrijedna komentara“, saopćeno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića nakon te Dodikove izjave.

Dodik je za medije u Srbiji najavio da će se bh. entitet Republika Srpska, kao i dio Crne Gore, spojiti sa Srbijom. Nije precizirao kada će to biti, ali je rekao da će do toga doći u ovom vijeku i to na Sretenje. „15.02.20…“, napisao je Dodik.

(Radio Sarajevo, Foto: Facebook)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga