OEBS: Sprečiti napade na novinare na etničkoj osnovi

"Neko ko se ne slaže s ovim ljudima, smatra da mu je argument u tome što se njihovo mišljenje stavlja u kontekst nacionalnog porekla"

28. jan 2013

Misija OEBS u Srbiji pozvala je Vladu Srbije da spreči napade na novinare na etničkoj i nacionalnoj osnovi, kao u slučaju uvreda upućenih čelnicima Nezavisnog društva novinara Vojvodine i urednicima Radio televizije Vojvodine.

Šefica Odeljenja za medije OEBS-a u Srbiji Dragana Solomon rekla je da je u porastu broj etnički motivisanih napada i naglasila da ta misija osuđuje svako izražavanje kojim se podstiču mržnja i nasilje.

„Neko ko se ne slaže s ovim ljudima, smatra da mu je argument u tome što se njihovo mišljenje stavlja u kontekst nacionalnog porekla“, rekla je Solomon na javnom slušanju u Skupštini Srbije na temu medijskih sloboda.

Prema njenim rečima, OEBS takođe apeluje da se država angažuje na pomoći koja će biti otvorena i transparentna, kako bi se obezbedilo finansijsko funkcionisanje javnih servisa RTV Vojvodine i Radio-televizije Srbije.

List Pečat nedavno je novinare RT Vojvodine nazvao „antisrpskim jurišnicima“, a predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine Dinka Gruhonjića pojedini mediji i internet portali prozivali su i vređali na nacionalnoj osnovi.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga