OEBS: Hitno istražiti napad na novinara Jovanovića

"Ovo nije izolovani incident, otkriti motive napada"

13. dec 2018

Predstavnik OEBS-a za slobodu medija Harlem Dezir osudio je napad na novinara Milana Jovanovića iz Vrčina čija je kuća preksinić zapaljena i pozvao nadležne organe u Srbiji da hitno istraže taj slučaj.

„Oštro osuđujem ovaj strašan čin i pozivam nadležen organe za sprovođenje zakona da ga brzo istraže“, poručio je Dezir, dodavši da je važno da Jovanović i njegova porodica budu zaštićeni i da istraga brzo i temeljno otkrije prave motive ovog napada.

U saopštenju iz OEBS-ove kancelarije za slobodu medija u Beču navodi se da je kuća Milana Jovanovića, dopisnika novinskog portala Žig info, potpuno spaljena zajedno sa nameštajem, kao i njegovim automobilom, dok je novinar bio hospitalizovan.

Dezir je podsetio da ovo nije izolovani incident u kojem su meta napada novinari portala Žig info, te da je u oktobru i glavni i odgovorni urednik tog medija Željko Matorčević, takođe bio žrtva fizičkog napada.

Dezir je naglasio da Stalna radna grupa za bezbednost novinara u Srbiji treba da ima važnu ulogu u praćenju ovih slučajeva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga