Odžić: Zid ne može i neće sprečiti migracije ljudi

"Zid srama samo produbljuje neizvesnost u bliskoj nam budućnosti”

14. jul 2015

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić oštro je danas kritikovao mađarsku vladu zbog odluke da podigne ogradu na granici sa Srbijom, kako bi sprečila ilegalne migracije, i ocenio da takav zid ne može i neće sprečiti migracije ljudi.

“Ja ne znam šta je (premijer Mađarske) Viktor Orban smislio, kao ni da li po nečijem nalogu ograđuje, pre svega Vojvodinu, a potom i Srbiju od Mađarske i EU, ali vrlo dobro znam da zidovi, barikade i rovovi ne spajaju ljude, naprotiv, oni ih udaljavaju, i u tom smislu ne vidim ništa dobro u ovom ishitrenom porezu”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

On je kritikovao predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Ištvana Pastora koji je podržao odluku mađarske vlade i ocenio da je reč o Pastorovoj “zabludi” da će se na taj način rešiti problemi sa azilantima, koji traže utočište u Evropskoj uniji.

Odžić je naveo da EU nije smela dozvoliti “ograđivanje” Vojvodine i Srbije, jer sama ideja nastanka EU se bazira na miru i zajedništvu naroda i država najstarijeg kontinenta, a ne na podelama.

“Ovaj zid srama samo produbljuje neizvesnost u bliskoj nam budućnosti”, ocenio je predsednik Vojvođanske partije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga