Odžić: Za Vojvodinu se moramo boriti i izboriti, bojkot nije opcija

"O Vojvodini ćuti i nema nameru da bilo šta ozbiljno uradi ni vlast, ni nemoćna samoproklamovana opozicija"

11. sep 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da se političke partije za Vojvodinu moraju “boriti i izboriti” i dodao da zbog toga bojkot izbora ne može biti opcija.

“Bojkot za nas Vojvođane ne može biti opcija, već upravo suprotno, još jača i odlučnija borba na novim osnovama koja će Vojvodini povratiti dostojanstvo, sva osvojena i stečena prava koja su joj nasilno oduzeta pre više od tri decenije o kojima danas, ne samo da ćuti nego nema nameru da po tom pitanju bilo šta ozbiljno i uradi ni vlast, ni nemoćna samoproklamovana opozicija”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, te nove osnove političke borbe podrazumevaju zajedničko delovanje svih vojvođanskih organizacija i pojedinaca okupljenih oko nespornih vrednosnih principa i programa, koje okuplja Vojvođanski front, za koji je kazao da je “jedini logično ispravan odgovor na sav besmisao koji trenutno vlada u našem društvu i na političkoj sceni Srbije”.

“Mi Vojvođani smo osuđeni da se za Vojvodinu borimo, jer u suprotnom, i to malo Vojvodine što je preostalo zauvek će nestati pred sve grubljim nasrtajima centralista i nacionalista, čija je jedina ideja zadržavanje Vojvodine u svojevrsnom kolonijalnom statusu, neopravdanoj bedi i siromaštvu, zatočenoj u večnoj međusobnoj borbi srbijanskih političkih elita, bez ikakvih mogućnosti i prava da samostalno odlučuje o svojoj sudbini”, ocenio je Odžić.

On se založio za to da Vojvodina bude jedna izborna jedinica, jer je Vojvođana sve manje na mestu gde bi se mogao čuti i njihov glas.

“Za veliku većinu medija sa nacionalnom frekvencijom smo nepoželjni i to nije slučaj od juče, to je praksa koja traje decenijama”, naveo je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga