Odžić: Za Republiku Vojvodinu se moramo boriti

Peticiju VP za Republiku Vojvodinu potpisalo više od 50 hiljada građana

23. okt 2015

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić ocenio je danas da Vojvodini treba nova politika i status Republike, a ne „gnjecava politika i jalova saopštenja“ stranaka i njihovih lidera koji, kako je naveo, više od dve decenije lamentiraju nad vojvođanskim pitanjem.

Odžić je u saopštenju nakon sastanka gradskog odbora VP u Sremskoj Mitrovici poručio da su svaka akcija, novi član ili simpatizer VP korak napred ka strateškom cilju i jasnim programskim ostvarenjima te partije.

Predsednik VP je istakao i da borba te stranke ima smisla i da je više nego ikada potrebno da se bori za Vojvodinu. On je poručio i da će Vojvodina biti Republika bez obzira na sva „podmetanja, laži i pretnje“.

„Svakim danom sve nas je više i više, a Vojvodinu ne možete pobediti. Danas su mnoge stranke od stranaka sa dobrom idejom postale stranke vlasti i jedino sto ih interesuje pred vojvođanske izbore je vlast po svaku cenu i kako u nju upasti“, naveo je Odžić.

On je dodao i da je VP, kao nova politička snaga Vojvodine, istinska vojvođanska stranka ideje za Vojvodinu.

„Mi od toga ne možemo i ne smemo odustati, jer ako odustanemo, odustali smo od  naših života i svega onoga protiv čega smo se borili od 90-ih na ovamo“, naveo je Odžić.

U saopštenju se navodi i da je peticiju VP za statusnim položajem Vojvodine kao Republike do sada potpisalo više od 50 hiljada građana Vojvodine i da se danas više ne postavlja pitanje buduće parlamentarnosti te stranke i čitave ideje, već sa koliko će poslanika ona biti zastupljena u parlamentu Vojvodine.

„Vojvodina se budi i to je dobro, dobro je za Vojvodinu, dobro je za sve njene građane, jer Vojvodine ce biti onoliko koliko bude borbe za nju“, istakao je predsednika VP Aleksandar Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga