Odžić: Vojvođanski front će uspostaviti politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine

"Pokrajinski budžet će biti gotovo duplo manji od budžeta Grada Beograda"

19. dec 2018

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavi je danas da će grupacija Vojvođanski front, koja je u formiranju, uspostaviti “preko potreban politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine, i kao takav zaustaviti dalje ponižavanje, pljačku i devastaciju Vojvodine.

Vojvođanski front će biti savez vojvođanskih stranaka, svih drugih organizacija i pojedinaca koji su spremni da se bore za interese Vojvodine i svih njenih građana, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

On je oštro kritikovao aktuelnu pokrajinsku vlast predvođenu Srpskom naprednom strankom i naveo da će zbog njihovog nezalaganja za interese Vojvodine, pokrajinski budžet biti gotovo duplo manji od budžeta Grada Beograda.

“Shodno tome, za očekivati je da se i u 2019. godini nastavi sa daljom pljačkom i siromašenjem Vojvodine i svih njenih građana. Plate u Vojvodini će u odnosu na centralnu Srbiju dodatno slabiti, a kupovna moć građana će biti na nikada nižem nivou. To će za posledicu imati da će jedna od nekada najrazvijena Vojvodina još dugo tavoriti u raljama srbijanskog centralizma kao nedovoljno razvijen region”, naveo je Odžić.

Ocenio je da je Vojvodina u poslednjih 30 godina “zatočenik vladajućih struktura i partijskih interesa stranaka čija je glava u Beogradu, a stražnjica u Banovini (sedištu Pokrajinske vlade)”.

“Većinu pokrajinskih poslanika ne interesuju građani koji ih biraju i koje zastupaju, jer da nije tako, onda bi pitanje svih pitanja na svakoj sednici pokrajinskog parlamenta bilo: gde je nestalo pet milijardi evra vojvođanskih para koje je država Srbija bila dužna da uplati pokrajinskoj administraciji za proteklih deset godina. Ne tražimo ništa drugo, ništa što nije naše, tražimo samo ono što nam pripada, a što se na najgrublji mogući način svake godine otima iz Vojvodine i zloupotrebljava na najgori mogući način”, naveo je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga