Odžić: Vojvođanski front će braniti interese građana u Skupštini Vojvodine

"Iako je Vojvodina zaokružena prirodna, administrativna i istorijska celina koja ima svoj najviši predstavnički dom, i dalje čekamo na Beograd i formiranje Vlade Srbije"

22. okt 2020

Predsednik Vojvođanske partije i poslanik u Skupštini Vojvodine Aleksandar Odžić izjavio je da će se koalicija Vojvođanski front kao opozicija boriti za očuvanje Vojvodine i svih njenih vrednosti.

„Nedopustivo je da puna četiri meseca od održavanja izbora čekamo na formiranje Vlade Vojvodine. Taoci smo stranačkih trvenja unutar SNS-a i njihovih partnera oko funkcija i zauzimanja pozicija u budućoj pokrajinskoj vlasti“, rekao je Odžić za N1.

Ocenio je da, iako je Vojvodina zaokružena prirodna, administrativna i istorijska celina koja ima svoj najviši predstavnički dom, i dalje čekamo na Beograd i formiranje Vlade Srbije, što nedvosmisleno ukazuje na zavisnost pokrajinske administracije u odnosu na Beograda i kontinuitet vlasti jednog čoveka i jedne stranke.

„Najava novih prevremenih parlamentarnih izbora i pre izglasavanja Vlade Srbije su jasan signal da Aleksandar Vučić dobro zna da poslednji izbori nemaju potreban legitimitet, čime sa jedne strane predupređuje njihovo osporavanje, a sa druge strane oročava novu vladu na period do predsedničkih izbora 2022. godine stvarajući novu šansu za sve nezadovoljne unutar SNS-a“, ocenio je Odžić.

Prema njegovim rečima, opozicija treba snažno da odgovori i suprostavi se aktuelnom režimu konsolidovanjem sopstvenih redova i formiranjem dve izborne kolone od kojih bi jedna bila nesporna građanska, prodemokratska i proevropska, utemeljena na antifašizmu.

„Samo na taj način ovaj režim i sam Vučić se mogu pobediti, dakle, sve ono što oni nikada ne mogu biti, pa koliko god se trudili i lažno predstavljali“, zaključio je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga