- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odžić (Vojvođanska partija): Izbori što pre, otvoriti medije za sve učesnike

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozdravio je danas najavu da će vanredno stanje i policijski čas biti ukinuti i založio se da izborne radnje što pre budu odmrznute.

“Smatramo da je važno što pre odmrznuti započete izborne radnje, otvoriti medije za sve učesnike izbora, održati fer i poštene izbore kao prvi korak ka uspostavljanju novih političkih odnosa koji će biti u skladu sa novonastalom situacijom u kojoj se nalazi naša država”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Dodao je da evropski put Srbije i Vojvodine mora biti nastavljen mnogo brže i bez alternative, moraju biti uspostavljeni vladavina prava i pravna država, građansko društvo i antifašizam kao temeljna društvena vrednost, decentralizacija državnog sistema vlasti kroz budući Ustav Srbije i definisanje ustavno-pravnog položaja Vojvodine.

“Budućnost Vojvodine zavisi od nas, Vojvođanki i Vojvođana, ona je naša i nikada više ne sme biti u tuđim rukama”, poručio je Odžić.

Vojvođanska partija je članica koalicije Ujedinjena demokratska Srbija, koju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!