Odžić: Vojvođanski kandidat ili bojkot predsedničkih izbora

Situacija u pokrajini nikada nije bila dramatičnija i neizvesnija

11. nov 2016

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić izjavio je danas da Vojvodina treba da kandiduje svog predsedničkog kandidata na predstojećim izborima, a ukoliko to ne bude prihvatljivo, „izbore treba bojkotovati“.

„Ako predsednički kandidat iz Vojvodine ne bude prihvatljiv za Srbiju, onda Vojvodina treba da bojkotuje naredne predsedničke izbore i da uz pomoć međunarodne zajednice izgradi politički, ekonomski i svaki drugi subjektivitet na svojoj teritoriji“, ocenio je Odžić u pisanoj izjavi.

Odžić je objasnio da Vojvodini treba kandidat koji će tokom izborne kampanje „jasno i nedvosmisleno reprezentovati stavove političkog i ekonomskog subjektiviteta Vojvodine, kao i ustavno – pravnog položaja pokrajine sa zakonodavnom, izvršnom i sudskom vlasti“.

„Iza zajedničkog vojvođanskog kandidata, kandidata svih građana Vojvodine, treba da stane kompletna društvena zajednica, jer situacija u pokrajini nikada nije bila dramatičnija i neizvesnija“, piše u izjavi Odžića.

Dodao je da je deset godina nakon donošenja aktuelnog Ustava Srbije, koji nije bio prihvaćen u Vojvodini, situacija u pokrajini takva da su „Vojvođani svakog dana sve siromašniji, bolesniji i raseljeniji po belom svetu“.

Prema njegovom mišljenju, ovakav položaj Vojvodine potrebno je garantovati, ne samo Ustavom buduće državne zajednice, nego i „Ustavima svih njenih članica“.

 

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga