Odžić: Vojvođani su najveće žrtve Vučićevog režima

Čije kase pune Novosađani i Vojvođani kada im se ništa ne vraća nazad?

30. dec 2015

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić ocenio je danas da je na delu eksploatacija Vojvodine i svih njenih građana.

Odžić je u pisanoj izjavi istakao da je budžet Vojvodine za 2016. godinu manji od prošlogodišnjeg i da na mesečnom nivou iznosi svega nekoliko stotina dinara po glavi stanovnika Vojvodine, iz čega treba da se unapredi rad u oblasti zdravstva, školstva, kulture, zaštite životne sredine i svih ostalih životnih potreba dostojnih jednog civilizovanog društva.

Predsednik VP je naveo i da su budžeti gradova i opština u Vojvodini takođe manji nego prethodnih godina, pa je tako budžet Novog Sada za sledeću godinu 1,5 milijardi dinara manji nego prethodne godine.

Odžić je upitao kako je to moguće ako se stalno slušaju priče o neverovatnom privrednom rastu, boljoj naplati poreza, punoj državnoj kasi.

„Čije to kase pune Novosađani i Vojvođani kada im se ništa ne vraća nazad?“, istakao je predsednik VP.

On je ocenio i da je očigledno da je sve moguće u „Vučićevoj Srbiji“.

Aleksandar Odžić je dodao i da je u toku ove godine u Vojvodini ugašeno na desetine hiljada radnih mesta, da je zatvoreno na stotine samostalnih radnji i malih preduzeća, a da je na godišnjem nivou od radnika i penzionera oteta najmanje po jedna plata i penzija.

„Polovina medija u Vojvodini je zatvorena dok je druga polovina stavljena pod kontrolu SNS režima. Kulturna matrica Vojvodine se narušava na svakom koraku“, ocenio je predsednik Vojvođanske partije.

Tokom 2015. godine, dodao je, Elektrovojvodina je „nasilno prisvojena“ i utopljena u srbijanski elektrodistributivni sistem, a od uspešnog preduzeća stvoren je gubitaš za samo šest meseci.

„Već sada nam najavljuju nova poskupljenja struje, uvođenje RTV pretplate, nova otpuštanja umesto novih zapošljavanja i otvaranja radnih mesta, dovode nam investitore koje niko neće da izrabljuju naše radnike za sitne pare“, naveo je Odžić.

Predsednik VP je ocenio i da je poslednja odluka o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu „krajnja tačka podele između nas i njih“.

„Linija razdvajanja svih nas Vojvođana i onih koji Vojvodinu vide kao severnu srpsku teritoriju, podela koja dugoročno neće biti prevaziđena. Već sada je jasno da u praksi taj zakon ne može proći, ne smemo dati vojvođansku zemlju stranim i domaćim tajkunima“, istakao je Odžić.

On je pozvao Vojvodinu na ujedinjenje 2016. godine, odnosno na oštro suprotstavljanje režimu Aleksandra Vučića na narednim vojvođanskim izborima u cilju očuvanja i izgradnje stabilnog vojvođanskog društva koje će biti spremno i sposobno da uspostavi političko – ekonomski subjektivitet na, kako je naveo, čitavoj svojoj teritoriji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga