- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odžić: Srbija tretira Vojvodinu kao koloniju

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da je Predlog budžeta Srbije za 2016. godinu još jedan dokaz da Srbija tretira Vojvodinu kao koloniju.

“Za njih, Vojvodina predstavlja koloniju koju treba obesmisliti, opljačkati i razoriti da više nikada ne postoji ni jedan trag vojvođanskog identiteta ili bilo kakvog političko-ekonomskog subjektiviteta u cilju stvaranja, tada nesporne, unitarne države Srbije”, ocenio je Odžić u saopštenju za javnost.

Optužio je republičke vlasti da smanjivanjem subvencija vojvođanskim paorima i ignorisanjem njihovih zahteva po pitanju izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednike “gura u ropstvo i nemaštinu kakva nije zabeležena u istoriji Vojvodine”.

“Donošenjem zakona o radu, smanjivanjem plata i penzija, pljačkanjem vojvođanske imovine, umanjenjem lokalnih prihoda i nepoštovanjem finansijskih obaveza nametnutog Ustava Srbije prema građanima Vojvodine, apsolutno je jasno kakve su stvarne namere aktuelnog režima prema Vojvodini i svim njenim stanovnicima”, naveo je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!