Odžić: Srbija da prekine sa praksom mešanja u unutrašnja pitanja susednih država

“Crna Gora je nezavisna i suverena država, tačka"

27. dec 2019

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić pozvao je danas političke aktere u Srbiji da prestanu sa mešanjem u unutrašnja pitanja Crne Gore i susednih država.

“Crna Gora je nezavisna i suverena država, tačka. Kao takva, ima puno pravo raspolaganja sopstvenom imovinom, a pogotovo onom koja je bila u njenom vlasništvu pre ‘ujedinjenja’ u Kraljevinu SHS 1918. godine, kako je i predviđeno usvojenim Zakonom o slobodi veroispovesti Crne Gore”, naveo je Odžić u saopštenju za javnost.

Dodao je da je svako podstrekivanje i mešanje u unutrašnje odnose susednih država “čin flagrantnog kršenja dobrosusedskih odnosa i protivno je svim međunarodnim konvencijama”.

“Stav Saveza za Srbiju je još jedan dokaz, ne samo političke nezrelosti, nego i iskonskog nacionalističkog narativa koji je štetan po celokupno društvo i državu Srbiju, isto onoliko koliko i mešanje aktuelnog režima u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini, recimo”, rekao je Odžić.

Prema njegovim rečima, za Vojvođane je neprihvatljivo i jedno i drugo, jer su i sami “žrtve velikosrpskog nacionalizma i hegemonizma”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga