- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odžić: Rezultati bi bili bolji da pokrajina ima sve poluge vlasti

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je danas da su Vojvodina i njeni građani iskazali visok stepen odgovornosti u situaciji pandemije korona virusa o čemu svedoče i zvanični podaci o broju obolelih i preminulih, te da bi rezultati bili još bolji da pokrajina ima sve poluge vlasti u svojim rukama.

„Verujem da bi oni bili još bolji da vojvođanska administracija ima sve poluge moći i vlasti u svojim rukama, pa samim tim i sopstvene institucije i fondove koji bi svakako profesionalnije i u skladu sa životnim potrebama ljudi na ovim prostorima predlagali i donosili mere zaštite od još uvek aktuelne pandemije koja nas je zadesila“, ocenio je Odžić u saopštenju za javnost.

Prema njegovim rečima, te činjenice ukazuju zašto je važno, a pogotovo kada se život počne vraćati u normalu, da Vojvodina u svom sistemu vlasti ima sve atribute zakonodavne, izvršne i sudske aktivnosti, kao i prava raspolaganja sopstvenom imovinom i prihodima u cilju sanacije štete nakon pandemije izazvane korona virusom.

„Prva od pomenutih bitaka za politički i ekonomski subjektivitet Vojvodine očekuje nas na izborima koji će se, sada je već izvesno, održati nakon ukidanja vanrednog stanja“, ocenio je Odžić.

Kako je rekao, koalicija vojvođanskih stranaka i organizacija Vojvođanski front, u kojoj je i Vojvođanska partija, „neće dozvoliti narastajućem nacionalizmu i centralizmu novo ponižavanje i siromašenje građana Vojvodine pod izgovorom za situaciju u kojoj će se naći naše društvo nakon pandemije“.

(Autnomija)

Podelite ovu stranicu!