- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Odžić: Republički i pokrajinski izbori da idu odvojeno

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić izjavio je danas da je raspisivanje prevremenih republičkih izbora “besmisleno” i ocenio da, ukoliko ipak budu raspisani, oni ne treba da budu održani u isto vreme kad i pokrajinski.

Odžić je u saopštenju za javnost naveo da o datumu održavanja redovnih izbora za Skupštinu Vojvodine treba da odlučuje pokrajinska administracija, a treba da ih raspiše predsednik pokrajinskog parlamenta, u skladu sa pokrajinskom skupštinskom odlukom o izboru poslanika u Skupštinu Vojvodine.

Dodao je da želi da veruje da aktuelni predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor neće “izvršavati naređenja” Aleksandra Vučića i da neće spajati vojvođanske sa eventualnim republičkim izborima.

“Ne vidim ni jednu smetnju da se pokrajinski izbori održe zasebno od republičkih, bili oni vanredni ili redovni, pa makar to bilo i u vremenskom periodu od nekoliko meseci. Ako se aktuelnom predsedniku Vlade Srbije ide na vanredne republičke izbore i ako smatra da samo on o tome odlučuje, neka tako i uradi, ali bez građana Vojvodine”, kazao je Odžić.

On je ocenio da Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranke “nedvosmisleno pokazuju” da ih Vojvodina kao autonomna zajednica ne zanima, već njih i njihove partnere u Vojvodini interesuje isključivo vojvođanska vlast i “nastavak urušavanja vojvođanskih vrednosti”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!