Odžić: Privatni dogovori Čanka i Vučića se neće ostvariti

Vojvođanska partija će oformiti tim za evidenciju i proveru štetnosti svih odluka i ugovora po Vojvodinu

27. juna 2015

Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić ocenio je da privatni dogovori predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenada Čanka i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića ne treba nikoga da brinu, jer se nikada neće ostvariti.

Odžić je u pisanoj izjavi istakao da će građani na predstojećim vojvođanskim izborima negativno oceniti „podaničku i štetočinsku politiku“ Nenada Čanka koji, kako je naveo, ne bira sredstva i načine da se dodvori novom srpskom vladaru, ne bi li „još koju godinu preživeo na političkoj sceni Srbije“.

Predsednik Vojvođanske partije je dodao da Čanak, sastankom sa Vučićem, ignoriše trenutno najvažniju instituciju Vojvodine i poslanike sopstvene stranke koji su izglasali jasne zaključke po pitanju otimanja vojvođanske imovine i ukidanja Elektrovojvodine.

„U čije ime Nenad Čanak na tacni predaje vojvođansku imovinu Aleksandru Vučiću i kakve veze ima kontrola nad šalterima za naplatu električne energije kroz nasilno oteti vojvođanski elektrodistributivni sistem, sa zaključcima Skupštine Vojvodine u kojima se jasno traži da Elektrovojvodina i sva njena imovina budu izuzeti iz procesa utapanja u neuspešnu Elektrodistribuciju Beograd i na taj način zadrži dojučerašnji status zasebnog privrednog društva na teritoriji Vojvodine?“, naveo je Odžić.

On je poručio da Vojvođanska partija neće dozvoliti pljačku vojvođanske imovine i najavio da će oformiti tim stručnih lica za evidenciju i proveru štetnosti svih odluka i ugovora po Vojvodinu od Miloševića do Vučića.

„Danas je Vojvodina još uvek Autonomna Pokrajina u okviru države Srbije, nije nastala na tlu Srbije i kao takva nikada nije bila deo Srbije kako tvrdi Čanak, ali će svakako biti Republika sa svim pravima i nadležnostina na svojoj teritoriji“, poručio je Odžić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga