Odžić najavio nastavak rada na formiranju Vojvođanskog fronta

"Vojvodina dovedena na nivo nedovoljno razvijenog regiona"

01. apr 2019

Predsednik Vojvođanske partije (VP) Aleksandar Odžić, najavio je danas da će nakon potpisivanja sporazuma o saradnji između te partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), kao i nakon zajedničke sednice predsedništva VP i LSV, biti nastavljene aktivnosti na formiranju i promociji „Vojvođanskog fronta“.

Kako je Odžić naveo u pisanoj izjavi, nastavak saradnje će za cilj imati da građanima približi politiku „Vojvođanskog fronta“ u formiranju, kao „jedine autentične vojvođanske koalicije stranaka, nevladinih organizacija i pojedinaca“.

On je kritikovao trenutni odnos centralnih vlasti u Srbiji prema Vojvodini, navodeći da ne postoji politička volja, niti razumevanje za „višedecenijske probleme koji su Vojvodinu doveli na nivo nedovoljno razvijenog regiona“.

Odžić je dodao da ni opozicija okupljena oko Saveza za Srbiju ni u jednom svom dokumentu ili javnom nastupu ne spominje Vojvodinu.

„Naprotiv, jasno nam stavljaju do znanja da ih Vojvodina suštinski i ne zanima i da nikakve pouke nisu izvukli iz doba kada su oni bili vlast“, piše u izjavi.

Odžić je dodao da je zbog toga „neophodno pokrenuti opštu društvenu kampanju sa konkretnim rešenjima za sve nagomilane i višedecenijske probleme Vojvodine“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga