Odžić: I u pokrajini bilo nepravilnosti

Manjinska lista "Vojvođanska tolerancija" tvrdi da je osvojila mnogo više glasova od preliminarnih 0,51 odsto na pokrajinskim izborima

29. apr 2016

Predsednik Vojvođanske partije i predstavnik manjinske liste “Vojvođanska tolerancija” na pokrajinskim izborima Aleksandar Odžić izjavio je danas da se brojke koje je javnosti predstavila Pokrajinska izborna komisija (PIK) kao preliminarne rezultate pokrajinskih izbora, “dramatično” ne slažu sa podacima koje ta partija ima u svojoj dokumentaciji, te da donosi “političke odluke”, jer neće da razmatra mogućnost greške.

Odžić je rekao da koalicija koju predvodi sumnja da je došlo do povreda izbornog postupka, posebno prilikom prebrojavanja glasova na biračkim mestima, ali i prilikom utvrđivanja još uvek preliminarnih rezultata glasanja u PIK.

“PIK zbirno zbraja glasove i nemoguće je doći do broja glasova po opštinama, a još manje po biračkim mestima. Kada su objavljeni preliminarni rezultati, sa onim što mi imamo kao koalicija i učesnik na pokrajinskim izborima, ta brojka se dramatično ne slaže”, kazao je Odžić.

Kako je kazao, koalicija je od PIK-a zatražila uvid u izborni materijal i ponovno prebrojavanje glasova na svim biračkim mestima, kako bi se utvrdile eventualne nepravilnosti, no PIK je taj zahtev odbio sa obrazloženjem da je bio “neblagovremen”.

Prema preliminarnim rezultatima koje je saopštio PIK, „Vojvođanska tolerancija“, koja je nastupila kao manjinska lista, nije uspela da preskoči prag predviđen za nacionalne manjine, osvojivši 0,51 odsto glasova na pokrajinskim izborima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga