Odžaci: Građani veći zagađivači od Hipola?

Direktor Hipola je odbornik SNS u odžačkoj skupštini

14. okt 2014

Ekološki pokret Odžaka (EPO) uputio je čelnicima te opštine dopis u kojem se predlaže ukidanje eko takse za građane koji se greju na struju,  plin ili na ekološka goriva.

Predsednik EPO Ivica Ćirić obrazložio je u pisanoj izjavi da su se ekolozi na taj predlog odlučili nakon nedavne izjave predsednika opštinskog Zelenog saveta Rajka Popovića da je fabrika Hipol oslobođena plaćanja te naknade zato što je  „delom prešao na ekološke energente“ i da „građani više zagađuju životnu sredinu, koristeći  tokom grejne sezone  razne energente, pa čak i gume“.

Ćirić je ukazao da građani koji koriste za grejanje struju, plin i ekološka goriva koje koristi Hipol ni na koji način , po tvrdnjama Popovića,  ne zagađuju životnu sredinu, pa je, kako je dodao, redno da se donese dodatna odluka kojom bi se te kategorije stanovnika oslobodile plaćanja naknade i dovele u ravnopravan  položaj sa Hipolom i ostalim firmama koje su oslobođene plaćanja eko takse.

„Nije  u redu  da ove kategorije građana budu diskriminisane u odnosu na Hipol“, poručili su opštinskim čelnicima odžački ekolozi i zatražili zvaničan odgovor na njihov predlog.

Odžački odbornici oslobodili su neke firme plaćanja eko takse sve do početka sledeće godine, a među njima je i Hipol, koji se nalazi u nacionalnom registru zagađivača.

Direktor te fabrike je Pavel Petrović, koji je ujedno i odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u skupštini Odžaka.

Građani Odžaka, koji su po proceni opštinskih funkcionera, veći zagađivači i od registrovanih zagađivača, nisu oslobođeni od plaćanja te takse.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga