Odžaci: Ekolozi se žalili Povereniku

Predsednik opštine Odžaci nije odgovorio koja su udruženja dobila novac iz budžeta

20. avg 2014

Ekološki pokret Odžaka saopštio je danas da predsednik ove opštine Dušan Marijan nije odgovorio koja su udruženja dobila novac iz opštinskog budžeta tokom ove godine.

Kako se objašnjava u saopštenju koje je potpisao predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić, ovi podaci su se od predsednika opštine tražili dopisom od 4. avgusta na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

„Kako u zakonskom roku Ekološki pokret Odžaka nije dobio tražene informacije, obaveštavamo javnost i nevladine organizacije da smo istovremeno uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i predstavku Pokrajinskom ombudsmanu – kako bi do došli traženih informacija“, navode odžački ekolozi.

Ekološki pokret Odžaka odbio je u julu sredstva u iznosu od 50 hiljada dinara koja su ovoj organizaciji dodeljena na konkursu odžačke opštinske uprave.

Kao obrazloženje za takav čin navedeno je da su novooformljene organizacije dobile nekoliko puta veća sredstva u odnosu na ona koja su odobrena toj organizaciji, što je, kako su ocenili, omalovažavanje desetogodišnjeg kontinuiranog rada odžačkog Ekološkog pokreta.

„Ovim činom želimo  da skrenemo pažnju javnosti na  nepravilnosti koje se dešavaju pri raspodeli sredstava namenjenih za finansiranje nevladinih organizacija. Odbijanje primanja novca  po konkursu je principijelne prirode“, istakli su tada u ovom pokretu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga