Odsek za medijske studije obeležio 15 godina rada

Na manifestacijama je učestvovalo više od 100 studenata, nastavnika, saradnika, naučnika i medijskih stručnjaka iz 13 zemalja

15. sep 2019

Odsek za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu obeležio je sinoć 15 godina postojanja dodelom nagrada za najbolje studentske radove na Festivalu “On the record”.

Petnaest godina rada taj odsek je obeležio od 9. do 14. septembra Međunarodnom letnjom školom novinarstva „Nove tehnologije, nove odgovornosti“, tradicionalnom, 11. po redu Međunarodnom konferencijom „Mostovi medijskog obrazovanja“ i šestim po redu Festivalom „On the record“.

Na tim manifestacijama učestvovalo je više od 100 studenata, nastavnika, saradnika, naučnika i medijskih stručnjaka iz 13 zemalja: Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Kipra, Mađarske, Nigerije, Rumunije, Severne Makedonije, Slovenije i Srbije.

Manifestacije su organizovane i u sklopu obeležavanja 65 godina Filozofskog fakulteta.

Razgovaralo se o novinarskoj etici i odgovornosti u savremenim medijima, o mobilnom novinarstvu, data novinarstvu, fekt čekingu, novinarstvu bez ekonomskih i političkih pritisaka, izveštavanju o kriminalu i korupciji, novim modelima finansiranja, istini, post-istini i činjenicama, platformama i algoritmima u javnoj sferi, raskoraku između teorije i prakse u edukaciji novinara, menjanju novinarstva u svetlu novih tehnologija, populizmu u medijima.


Dodela nagrada studentima za najbolje radove održana je sinoć u Kulturnoj stanici dvorca „Eđšeg“.

Manifestacije su pomogli Fondacija “Hans Zajdel”, Misija OEBS-a u Srbiji, Ambasada SAD-a u Srbiji, Fondacija “Zoran Đinđić”, “OPENS 2019 – Omladinska prestonica Evrope Novi Sad” i Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga