Održavanje mitinga „Stop razbijanju Srbije“ suprotno Gradskoj odluci

Zauzimanje javnog prostora ispred zgrade Vlade AP Vojvodine, suprotno je gradskoj Odluci o određivanju prostora za održavanje javnih skupova na teritoriji Novog Sada

16. maj 2013

Organizatorima mitinga „Stop razbijanju Srbije“ Grad Novi Sad je odobrio zauzimanje javnog prostora ispred zgrade Vlade AP Vojvodine, što je suprotno gradskoj Odluci o određivanju prostora za održavanje javnih skupova na teritoriji Novog Sada, saopštila je nevladina organizacija Vojvođanski klub.

U saopštenju Vojvođanskog kluba se navodi da su prostori primereni za održavanje javnih skupova, na osnovu člana 2. ove Odluke, plato na Trgu slobode i plato ispred SPC Vojvodina.

„Odobrenje za postavljanje bine grad Novi Sad je dao ‘Udruženim sindikatima Srbije SLOGA’ iz Novog Sada radi `sindikalne aktivnosti` iako miting ‘Stop razbijanju Srbije’ to nije bio“, navodi se u saopštenju.

Vojvođanski klub je do ovih saznanja došao nakon upućenog zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, upućenog Gradu Novom Sadu i Policijskoj upravi Novi Sad.

Policijska uprava Novi Sad još nije dostavila odgovor na zahtev Vojvođanskog kluba iako je on podnet 22. aprila 2013. godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga