Održani Dani bunjevačke kulture

Manifestacija "Dani bunjevačke kulture" održana je danas u mestu Bajmok kod Subotice sedmi put zaredom s ciljem očuvanja kulture Bunjevaca u Vojvodini

25. avg 2012

Manifestacija „Dani bunjevačke kulture“ održana je danas u mestu Bajmok kod Subotice sedmi put zaredom s ciljem očuvanja kulture Bunjevaca u Vojvodini.

Predsednik Nacionalnog saveta Bunjevaca Nikola Babić rekao je da je Bajmok mesto u kome se na stari, tradicionalni način svim čulima uživa, kako u običajima, muzici, nošnjama, tako i pravoj bunjevačkoj kuhinji.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Slaviša Grujić rekao je da manifestacije poput ove pokazuju svu šarolikost i lepotu Vojvodine.

„Danas smo se za stolom okupili svi, ne samo Bunjevci, već se služe i jela Rusina, Čeha, Slovaka i Makedonaca, i to je ono što jeste Vojvodina“, poručio je Grujić.

„Ovakve manifestacije u Vojvodini nas vraćaju u detinjstvo i u mirise onih jela koja smo pomalo i zaboravili, a koji nam ne daju da zaboravimo tradiciju, kulturu i običaje nacionalnih zajednica, na koje smo ponosni“, rekao je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga