Održana Sportska olimpijada radnika Vojvodine

Četiri decenije kontinuiranih edicija

04. jula 2015

Danas je u Srbobranu svečano otvorena jedanesta po redu Sportska olimpijada radnika Vojvodine, koja ima za cilj promociju rekreativnog sporta, negovanje zdravih stilova života, ali i druženja i stvaranja uspomena svih učesnika koji će u narednim danima na sportskim terenima pokazati svoje sportske veštine.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, koja je otvorila ovaj događaj, ocenila je da je sport u Vojvodini oduvek zauzimao posebno mesto. Ona je istakla da je u prilog tome govori i činjenica da je Sportska olimpijada radnika Vojvodine navršila četiri decenije kontinuiranih edicija.

„A kada jedna sportska manifestacija pronalazi svoje mesto u sportskom svetu toliko godina sasvim je očito da je reč o kvalitetnom događaju o kome treba voditi posebno računa“, poručila je Tepić.

Sportska olimpijada radnika Vojvodine okuplja veliki broj učesnika iz Srema, Banata i Bačke kojima nije prevashodni cilj pobeda, već i druženje, upoznavanje sa kolegama iz drugih delova naše Vojvodine i da kroz rekreaciju unaprede najpre svoje zdravlje, kao i kontakte i socijalni život, a posebno timski rad, kao jednu od najprepoznatljivijih vrednosti radničkog sporta.

Pred samog otvaranja Sportske olimpijade radnika Vojvodine u velikoj sali Opštine Srbobran održana je i stručna tribina „Sportsko – rekreativne aktivnosti radnika u funkciji kvaliteta rada i života“ u organizaciji Saveza sporta za sve Vojvodine, a na kojoj su govorili eminentni profesori sa novosadskog i beogradskog univerziteta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga