Održana konferencija o Dunavskoj strategiji

Razmenjena mišljenja i iskustva na temu Dunavske strategije

20. okt 2015

U Skupštini Vojvodine danas je održana konferencija posvećena Dunavskoj strategiji i implementaciji njenog Akcionog plana u Srbiji.

Na skupu su razmenjena mišljenja i iskustva na temu Dunavske strategije, a događaj je organizovala Kancelarija za evropske integracije Republike Srbije i Dunavski civilno-socijalni forum uz podršku Pokrajinske vlade.

Učesnici, među kojima su bili nosioci Dunavske strategije na nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, predstavnici lokalnih samouprava, različitih institucija, organizacija, kompanija i nevladinih organizacija, su ukazali na značaj te strategije za Srbiju sa aspekta šanse za učešćem u različitim zajedničkim razvojnim projektima između partnera u državama duž dunavskog sliva, posebno imajući u vidu predstojeću novu etapu programa koji pružaju finansijsku podršku, gde se prvenstveno misli na Dunavski transnacionalni program.

Na skupu je predstavljen i Izveštaj Nacionalnog koordinatora Srbije o implementaciji Akcionog plana Dunavske strategije, kao i najuspešniji projekti lokalnih samouprava u Srbiji i projekti civilnog sektora u direktnoj implementaciji Dunavske strategije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kampanja
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga