Održan Zagreb Pride 2016.

Poruke ove godine nisu pozivale samo na prava LGBTQ zajednice, već i svih koji se osjećaju ugroženo po pitanju svojih prava

12. juna 2016

U Zagrebu se održava petnaesta povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji: „Zagreb Pride 2016.“ pod sloganom „Još Hrvatska ni’ propala!“

Povorka u kojoj je bilo nekoliko tisuća ljudi s okupila na Trgu Franklina Roosvelta, a maršruta je obuhvaćala Roosveltov trg, Frankopansku, Ilicu, Trg bana Jelačića, Jurišićevu, Draškovićevu, Šoštarićevu ulicu do Ribnjaka.

Poruke ove godine nisu pozivale samo na prava LGBTQ zajednice, već i svih koji se osjećaju ugroženo po pitanju svojih prava.

Organizatori kažu da Prideom žele „pokazati nezadovoljstvo i zabrinutost smjerom u kojem Hrvatska i njeno društvo idu“.

Tvrde i kako je vrijeme da se obrane stečena prava, građanske slobode, te da se zajedničkom borbom pridonese stvaranju otvorenog društva temeljenog na solidarnosti, demokraciji, društvu različitosti, ljubavi i prihvaćanja.

Povorku su podržali, kako estradnjaci, poput Severine, tako i političari i drugi pripadnici javnog života, kao što je Anka Mrak Taritaš, Gordana Sobol, Bojan Glavašević, Vesna Pusić i drugi.

Među okupljenima je bio i bivši ministar Ranko Ostojić.

„Bio sam na Prideu kad sam bio na čelu policije i u vrijeme kad je bilo nasilja. Drago mi je da sam i danas ovdje. Ovo je moja Hrvatska. Još Hrvatska ni propala“, rekao je Ranko Ostojić.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga