Održan sastanak Zajedno za Srbiju i LSV

I Dušan Petrović postao regionalista i decentralista

04. nov 2013

Visoke delegacije Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i stranke Zajedno za Srbiju održale su danas u Novom Sadu sastanak na kome su razgovarali „o vrlo širokom spektru pitanja“, saopštio je LSV.

Predsednik LSV Nenad Čanak izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom i ponovio svoj raniji stav da njegova stranka nikome neće davati „blanko političku podršku“.

„Mi ćemo razgovarati sa svima, razgovaraćemo o onome šta oni nude kao boljitak građanima Vojvodine i cele Srbije i ko bude dovoljno ubedljiv u svojoj nameri da nešto zaista promeni, dobiće našu političku podršku“, istakao je Čanak.

Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović ocenio je da je došlo vreme da se otvori „ozbiljna rasprava“ o političkom i ustavnom sistemu u Srbiji i založio se da Srbija bude podeljena na tri regiona: na Vojvodinu, Beograd i na centralnu Srbiju.

On je ocenio da bi to omogućilo uspostavljanje političke ravnoteže u Srbiji, a omogućilo bi i da se u regione „sliva ekonomska politika, svi podsticaji i sva energija“.

Prema njegovim rečima, zdravstvo, prosveta, kultura i sport trebalo bi da budu u nadležnosti regiona, dok bi u nadležnosti države trebalo da budu bezbednost, pravosuđe, spoljna i monetarna politika.

Petrović je dodao da je njegova stranka otvorena za razgovore i sa svim postalim strankama.

„Kao što sa velikim zadovoljstvom razgovaram sa Nenadom Čankom i Bojanom Kostrešom, tako nemam nikakav problem da razgovaram i sa Aleksandrom Vučićem i Čedomirom Jovanovićem, ili premijerom Ivicom Dačićem. Nemam problem ni da razgovaram ni sa Draganom Đilasom niti sa bilo kime ko je spreman za jednu ozbiljnu debatu“, kazao je Petrović.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga