Održan sastanak SNS-a i DS-a u Novom Sadu

Zahtev da se ispita odgovornost Maje Gojković i saradnika za aferu ATP Vojvodina

18. sep 2013

Gradska vlast i opozicija formiraće zajedničku radnu grupu koja će se baviti restrukturiranjem javnih i komunualnih preduzeća, dogovoreno je na današnjem sastanku u Gradskoj kući između predstavnika vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i Demokratske stranke (DS).

Predsednik novosadskog odbora DS-a Ilija Ćosić rekao je novinarima nakon sastanka da je dogovoreno da se javnom sektoru umanje subvencije a da se taj novac usmeri na otvaranje novih radnih mesta.

Prema njegovim rečima, radna grupa biće sastavljena od ekonomista, pravnika i inžinjera, a rekonstrukcija će, iako će biti „bolna“, omogućiti javnim preduzećima da budu konkurentna na tržištu a ne da „žive na teretu građana“.

Sagovornici su se složili i oko zahteva da Novom Sadu treba znatno više policajaca, kako bi se poboljšala bezbednost u gradu, kao i oko zaključka da decu treba što više usmeravati na sport, kulturu i umetnost, kazao je Ćosić.

Dodao je je na sastanku ocenjeno da su porodica i škola zakazali u vaspitanju dece, te da je zbog toga potrebno izraditi strategiju za rad sa mladima u glavnom gradu Vojvodine.

Ćosić je rekao i da su se obe strane obavezale da će potpisati dokument kojim garantuju da neće stupati u koaliciju sa strankama koje su osumnjičene da su „kupovale glasove“ birača na izborima.

On je naveo da su predstavnici gradskih vlasti odbili zahtev DS-a za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora.

DS je uputio i zahtev da se ispita i utvrdi krivična odgovornost bivše gradonačelnice i sadašnje funkcionerke SNS Maje Gojković i njenih saradnika u aferi oko ATP Vojvodine.

Sastanak u Gradskoj kući održan je na inicijativu DS-a a domaćin je bio gradonačelnik Miloš Vučević iz SNS-a.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga