Održan protest u Novom Sadu, prostorije SNS izlepljene nalepnicama „bojkot“

"Ne treba u potpunosti verovati opozicionim strankama"

21. feb 2020

Učesnici večerašnjeg protesta “U bojkot za Novi Sad” pozvali su danas građane da bojkotuju predstojeće izbore i potom u uličnoj akciji izlepili prostorije Srpske napredne stranke nalepnicama na kojima piše “Bojkot”.

Građanska aktivistkinja Marija Srdić kazala je na protestu da su u nedavnoj prošllosti učinjene greške, da demokratija nije izgrađena, zbog čega je sudbina građana prepuštena u ruke “politikantima, diletantima, lošim đacima, lupežima i preletačima“.

„Svaki od uništenih života u Srbiji je jedan razlog za bojkot. Ja sam tu zato što mislim da je dobro da imam kičmu. Zato što se ljudi u Srbiji dele u dve grupe: one pod zaštitom partije i one koji će biti njene žrtve“, poručila je Marija Srdić.

Dodala je da ne treba u potpunosti verovati opozicionim strankama, jer se poverenje mora izgraditi i ocenila da je sada vreme da se promovišu novi uzori, kao što su Aleksandar Obradović, Marija Lukić, borci za očuvanje reka Stare planine, ali i novinari koje Aleksandar Vučić “nije uspeo da kupi”.

Predsednik Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara Aron Čonka ocenio je da spuštanje izbornog cenzusa sa pet na tri odsto otvara vrata da “razni fireri napune skupštinu”.

“Omogućava se Jutki da kao član Srpske radikalne stranke dođe do poslaničkog imuniteta. Betonira se pozicija manjinskih stranaka koji su deo režima SNS, pošto im se na postojeće glasove dodaje 35 odsto, pod izgovorom pozitivne diskriminacije. Treba da znate da kad ode Vučić, otići će i njegove manjinske stranke, a sa njima i (predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan) Pastor“, rekao je Čonka.

Posle govora okupljeni su centrom grada, gde su građanima podeljeni, kako su kazali organizatori, spiskovi “kapilarnih glasova”, a na ulazna vrata su izlepili nalepnice na kojima piše „Bojkot“.

Sledeći protest zakazan je za petak, 28. februar.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga